Hoe werkt een airco?

Een airco bestaat vrijwel altijd uit twee units: een binnen-unit en een buiten-unit. Om de ruimte in uw woning te koelen onttrekt de binnen-unit warmte uit de lucht en de buiten-unit voert de overtollige warmte af aan de buitenlucht. Via het koudemiddel in de airco wordt de overtollige warmte of koeling getransporteerd.

Een airco kan óók verwarmen

Vaak denkt men dat een airco er alleen is om de woning te koelen, maar vrijwel elke moderne airco kan ook verwarmen. Door het koelproces om te draaien koelt de buiten-unit de buitenlucht en komt er door de binnen-unit aangename warme lucht uw woning in.

Het verwarmen van de ruimte in uw woning met een airco is ook nog eens energiezuinig door het relatief lage elektriciteitsverbruik en doordat u met dit proces geen gas verbruikt.

Ook onderhouden wij onze geplaatste airco’s

Om jarenlang plezier te hebben van uw airco moet deze periodiek onderhouden worden. Bij onderhoud kunt u denken aan het reinigen van de binnen- en buiten-unit, algehele controle op de werking van het systeem en eventueel het bijvullen van koelmiddel. Airco Installatie Best zorgt dat uw airco in topconditie blijft. Neem contact op via 06 34 23 39 00 of stuur een e-mail voor een afspraak.